UPPDRAG 2022

AX FOUNDATION – Människans natur

Sammankomst på initiativ av Antonia Ax:son vid Torsåkers god och Axfoods experimentträdgårdar i Uppland. 200 av landets mest framstående professorer, bolagsägare, investerare och innovatörer samlade för panelsamtal, guidning i odlingarna för framtidens mat och avslutande bankett. Fokus på nordens klimat, lokalproducerade möjligheter och hållbar beteendeförändring. Dagen ramas in av Anna Vilds kulning, lockrop och musik med poetiska texter på temat.

HISTORISKA MUSEET – TRE ÖDEN

Kvinnohistoriskt konstprojekt

Till musik, kulning, poesi och ljudlandskap producerade av Anna Vild i Artonas film-musikstudio Gamla stan, skräddarsys en föreställning i samarbete med Södra Latins avgångsklass i modern dans, under ledning av Amanda Spångberg, i museets utställningar hösten -22. Fokus ligger främst på den forntida gudinnekulten i norden, den Poetiska Eddan och siarkonsten sejd samt medeltidens syn på madonnan.

POESISTIGEN – Siljansleden

Utifrån Anna Vild konceptuella album ”OVÄSEN – En förlorad historia” anläggs en poesi – och meditationsstig längs Siljansleden sommaren – 22. Stigen utgår ifrån vilmarksdestinationen Marcusgården och löper 8 km av Siljansleden, med avslut på Ärteråsens Fäbod i Furudal, Dalarna. Stigen består av nio stycken meditationsstationer, byggda av naturmaterial och är kopplade med QR-koder till respektera dikt och sång på Vilds album och tillhörande diktbok. Ett nytt sätt att uppleva och utforska den största rättsskandalen i vårt land och förlusten av den nordiska, hedniska folkkulturen.

YASURAGI – Hasseludden spa sthlm

Anna Vild representerar med kulning och musik den nordiska sommaren, då Japan möter Skandinavien i spamiljö för gästerna under sommaren – 22.

FÄBODRETREAT – Älvdalen

Tillsammans med etnologen Ulrika Jäger och fäbodbrukaren Anna Axelsson skapas ett folkbildande retreat i levande fäbodmiljö, Dalarna. Fokus ligger på ett gemensamt utforskande av lockropet kulning samt siarkonsten sejd och historisk örtmedicin. Gästerna lär sig även att mjölka kor förhand och får leva efter de rutiner och ritualer som hör fäbodväsendet till, sedan många hundra år tillbaka i norden.

HEMLIG ARTIST – nytolkningar

Anna Vild går in i studion för att spela in nytolkningar av en arkeolog och mycket folkkär, svensk artist..


© 2022 by Anna Vild