Nyhet!

Album & diktbok OVÄSEN är här

Vild aktuell på LIVE AT HEART musikkonferens 2021

Ny singel inför kommande album!

Aktuell i Sveriges första, informativa dokumentär om Sensibel begåvning
Dokumentärfotografen Henrik Gustafsson Nicander följer Anna i hennes privatliv och arbete som låtskrivare, berättare och sanningssökare. Filmen är den första informativa dokumentär som klargör och utforskar personlighetsdraget högkänslighet – något som var femte människa bär på. Som förr behandlats som en svaghet men, som nu börjar ses som en styrka. Filmen har premiär på Galleri Kontrast i Stockholm den 1 maj 2021 och ska från juni utvecklas vidare i väntande samarbeten. Läs mer om Högkänslighet >>

#SkogenSjunger den 1 maj

Anna ingår musikaliskt samarbete och släpper interaktiv kampanj med den unga klimataktivisten Anderas Magnusson Läs mer >>


Anna släpper ELDEN på skärtorsdagen 2021


TACK 2020

13 dec: En hyllning till Lucias mystiska föregångare Braido

1 okt: Ny vloggserie på YT

9 sept: SINGELSLÄPP i samarbete med författare Annika Andebark

15 aug 2020 – Premiär för Berättarkonsert: OVÄSEN

Baserad på jurist och författare Annika Andebarks forskning och roman ”Oväsen i Älvdalen”


ANNA VILD blir en del av nytt projekt hos YouTube

Läs mer om organisationen och forskarna bakom projektet HÄR >>


SKÄRTORSDAGEN 2020

Release av EP: KULNING – Vårlock


NY EPK 2020

Läs mer om Vilds olika Akter via enmusamusic.com 2020 HÄR >>


Julig coolab. med Vargen

SINGELRELEASE 15 November:

 Från Stockholm till L.A.


Anna gästar Norska healingførbundets 25-årsjubileum

LÄS MER >>


Intim intevju med Anna

i BROMMA MAGASIN

img_8140

TURNÈDATUMEN ÄR SLÄPPTA!

Mer information om varje konsert ges löpande på Facebooksidan.

img_2096

VÅRENS SISTA SINGELSLÄPP

SYSTER I VIND – UTE NU

– På alla streamingtjänster –


ALBUMET VÅRSKRIK ÄR HÄR!

 PRESS// Vårskrik // Debutalbum

 VÅRSKRIK är namnet på Anna Vilds debutalbum!

Anna har tidigare släppt två stycken ep:s under 2018, varav den första, Svalors Hemlighet, tog sig direkt till regionsfinal i Sveriges Radio Hallands musiktävling P4 NÄSTA. Nu är det dags för hennes debutalbum VÅRSKRIK som släpps 27 april.

Anna Vilds debutalbum VÅRSKRIK tar oss på en resa genom toner där hon vill belysa den del av vår historia som sällan gör sig hörd i skolböckerna. Alla de kvinnor och män som brändes, anklagade för trolldom och galenskap för 400 år sedan: Häxprocessen.
”Vad är en häxjakt och vad hände i själva verket under det mörka, hemliga 1600-talet i Sverige? 

Det var den frågan jag som tonåring en gång ställde mig i samband med en skolavslutning i Katarina K:a på Södermalm i Stockholm” säger Anna Vild. Det är en av de mäktigaste stunder jag någonsin varit med om. Känslor som tog över, då jag blev slagen av märkliga förnimmelser och en djup nyfikenhet på vad som hänt på den platsen, långt före jag steg in.” 

På albumets nio spår lyfter Anna Vild tillsammans med producent Marcus Åkesson (Jamolir Studios, Varberg) fram detta, utifrån olika perspektiv. Vad är skillnaden mellan dagens och dåtidens häxjakt? Med musiken bestående av denna unika kombination av nordiska drillar, elektroniska element, latinska rytmer och organiska grunder förtrollar Anna lyssnaren med sina målande texter och starka melodier.

”Jag och Marcus funkar ofta som varandras motpoler i studion. Jag vill alltid addera mer till soundet, medan han ständigt briljerar med divisen ”Less is more”.. ur våra dragkamper uppstår ofta själva magin i produktionerna! Vi vet sällan vart vi ska hamna förrän efteråt.” säger Anna.

Hon kommer ursprungligen från Mälaröarna utanför Stockholm, men har sedan ungdomsåren på Musikhögskolan i Piteå levt och verkat som ensembleartist runt om i både Sverige och Europa. 2016 bestämde hon sig för att satsa på en solokarriär och här är hon nu, med en önskan om att lyfta på gamla stenar och spräcka hål på förlegade fördomar.
”Under mina år som ensembleartist har jag hela tiden brunnit för att behålla det autentiska i sammanhanget, men tillslut blev längtan efter att ta min personliga passion för konsten ett steg längre, utanför förutbestämda roller och manus. Jag kände att det var dags att börja skriva boken jag själv ville läsa, helt enkelt..” säger Anna.

Albumet VÅRSKRIK, innehållande både singeln Skål för våren som är en hyllning till alla som fallit och faller offer för begreppet häxjakt samt singeln Soldamm, är producerat vid havet i den lilla västkuststaden Varberg, där Anna numera är bosatt.


 VÅRENS FÖRSTA RELEASE ÄR HÄR

Soldamm, den dekadenta bossanovan som är skriven av Anna Vild och producerad tillsammans med Marcus Åkesson, var från början inte alls en bossanova.
#..men som vid ett trollslag gick den från att vara skriven i två-fjärdedelstakt till att rulla in i en härligt medryckande, latinsk form – så fort vi gick in i studion med den, beskriver Anna”

Texten springer ur de destruktiva mönster som så lätt tar över vilken relation som helst, om vi inte tar ansvar för vårt eget, mentala bagage. Men som alltid ruvar just dekadens på en hel del bittert ljuva inslag – och det är vad denna bossanova vill porträttera.
En text i moll möter jazziga harmonier i dur – och mitt i allt knyter längtande strängar från en Fender Americana, samman det tonala kalaset.
Ett stycke njutbar dekadens, från västkusten. Varsågod.

För ytterligare press-information och kontakt:

Anette Ståhl, Enmusa Music

Tel: 0707-180 120
Enmusa, Wollmar Yxkullsgatan 35, 118 50 Stockholm

Webb: www.enmusamusic.com


Debutalbum VÅRSKRIK

– vilar i sin linda

RELEASE 24/4 2019 • Just nu pågår arbetet med debutskivan som enligt Anna är mycket mer än bara en platta fylld av egenkomponerat material.

”Där är ett form av statement, sprunget ur en lättantändlig fråga som alltid legat mig mycket varmt om hjärtat”, menar hon.

Vad exakt detta är återstår för den nyfikne, men att temat har mycket starka kvinnohistoriska kopplingar går ej att krypa under stolen med.

Håll utkik efter de två singlar som släpps veckorna före albumreleasen!

Albumet släpps via Record Union den 24 april 2019, efter två planerade singelsläpp i samband med påskhelgen. För ytterligare press-information och kontakt:

Anette Ståhl, Enmusa Music

Tel: 0707-180 120
Enmusa, Wollmar Yxkullsgatan 35, 118 50 Stockholm

Webb: www.enmusamusic.com


Ett audiovisuellt julkort och en försmak på spännande samarbete med producent Peter Ahlstedt!

”Det är den första kulningen jag släppt fri på samtliga streamingtjänster.. och för att göra det extra symboliskt valde vi att hålla releasen under det exakta klockslag då ljuset vänder; kl 23.23 den 21 december. Den tanken kändes vacker.” – Anna


HÖSTSONATER

ANNA VILD MOTSÄGER SIG ”BLACK FRIDAY” GENOM ATT SLÄPPA NY EP OCH MUSIKVIDEO!

Nu på årets svartaste fredag 23/11-2018 släppte Anna Vild sin andra EP på alla större musiktjänster! Den suggestiva musikvideon till EP:ns huvudspår ROSOR är inspelad på Varbergs anrika, gamla teater i regi av konstnär Daddy Musesa.

Anna Vild tillägnar sina senaste alster – höstens melankoliska tema och passar samtidigt på att fläta samman musiken med klimatfrågan. Musiken drar åt minnen av svunna tider i Paris, strängbaserade blå toner i kombination med nordiska drillar. Texterna består av poetiska budskap och samtliga kanaliserade på svenska. Att beröra och öppna hjärtan är enligt Anna en av de mest effektivt tillämpade metoderna i vår kollektiva strävan mot en mer harmonisk, mjukare och ljusare värld.

KLICKA DIG TILL EP:n

img_4940

OFFICIELLA MUSIKVIDEON TILL SVALORS HEMLIGHET – ÄR HÄR !

Avnjut början på ett magisk samarbete mellan fotograf Marcel Köppe och eventbolaget Udda Äventyr AB.. till årsskiftet finner vi Svalors Hemlighet som ledmotiv i dokumentärfilmen Arctic Cowboys by Marcel köppe.


MISSA INTE SVALORS HEMLIGHET (Akustisk) – Session UTE NU !

Inspelad ovanligt varm och vacker dag i maj på Varbergs Kusthotell.

”Tack så hemskt mycket för all support och uppvaktning kring vår EP release den 20 juni på Varbergs Kusthotell.. Jag är överväldigad av era ord och er blotta närvaro denna kväll! Över hundra personer var ni i den vackra foajén och stämningen var magisk. All min kärlek till er!

Nu lyfter vi.

/Anna” 

1

4dea64e2-b232-4648-99e6-f4b07ea5622a

Finalist i Sveriges Radios P4 NÄSTA 2018 // 5 juli STÅLBOMS

>>LYSSNA PÅ LÅTEN HÄR<<

Så här röstar du:

Sms:a texten: p4hall (mellanslag) låt5 till 722 50

(3 kronor/röst+eventuell trafikavgift)

”Anna Vilds musik drar åt rotmusikens toner i kombination med nordiska drillar och latinska rytmer. Nu är hon aktuell för P4 Nästa med låten Svalors Hemlighet.

Anna är inte bara låtskrivare utan även estradör och ljusarbetare som ursprungligen kommer från de sörmländska skogarna. Dessutom har hon arbetat som artist, dansare, pedagog och producent. 

Hon beskriver sina låttexter som poetiska, och samtliga är på svenska. 

Låten Svalors Hemlighet, som hon kommer tävla med i P4 Nästa, kom till en sen kväll i februari strax före sängdags och är kopplad till ett doftminne.” 

fc36122a-2a93-4610-8efb-899785c61334