BOKA ANNA VILD

Musikpoetisk vandring mellan historiebokens rader

Showens längd:
60:00 minuter

I soloföreställningen OVÄSEN. flätar musikpoeten Anna Vild samman lockropet kulning, låtarna från det senaste albumet, med poetiska stycken ur installationen Tre Öden i samarbete med Historiska museet. Genom skarpa och analytiska tankegångar till välproducerade, elektroniska ljudlandskap och akustisk gitarr, guidar hon publiken mellan tidig medeltid och idag.

Fokus ligger på de mytomspunna häxprocesserna i Europa, varför just ordet häxa utgör ett drag bland många i en form av samhällelig manipulation och hur vi genom att lära känna vår egen historia verkar få nya perspektiv och verktyg att nyansera vår samtid med. Tillägg av efterföljande workshop i kulning eller panelsamtal, vid efterfrågan.

För mer information eller bokning:

Anna Vild
Musikpoet & aspirerande Folklivsforskare

Anna har ett förflutet som musikalartist och luftakrobat, men har sedan åtta år tillbaka arbetat solo som sångerska, kompositör och poet inom det etnografiska fältet. Hon verkar idag som aspirerande etnolog med fokus på kulturanalys vid Uppsala universitet.

Anna har gett ut tre fullängdsalbum bestående av både musik och poesi. Hon har erhållit två arbetsstipendier från Konstnärsnämnden och samarbetar med bland annat Historiska museet i Stockholm.

”Det trolska soundet förtrollar mig, drar in mig i Annas värld  där svalor kan tala och vargar ylar om natten. Naturen är besjälad och ständigt närvarande i texterna.”

KULTURMAGASINET, Kulturbloggen.se