”Berätta för mig och jag glömmer; visa mig och jag kanske kommer ihåg; involvera mig och jag kommer att förstå.”

– Leo Nikolaevish Tolstoy (1828-1910) 

Något jag ständigt återkommer till i mitt arbete, är vad den mänskliga oförmågan att nyansera bilder utan att personliga känslor tar över i ett samtal, kan leda till.

Ett komplext fenomen, med tanke på att vi människor på många vis är ett resultat av vår egen historia. Ju mindre vi känner till om vår egen såväl som vår kollektiva kulturs bakgrund, ju svårare tycks vi ha att se värdet i att ta ett steg tillbaka och reflektera över oss själva som tänkande och kännande individer.

Parallellt med min konstnärliga bana spenderar jag min tid som aspirerande etnolog vid Uppsala universitet. Denna blogg är en liten arena för min egen resa genom kunskapandet.

BLOGG


Politisk parterapi?

Något man ofta får öva på i parterapi och egentligen inom all form av terapi, där relationer med andra människor finns med i bilden, är att få perspektiv på hur man levererar sin egen sanning.…

Nyansering

Jag kan inte sluta förundras över den fars som pågår utanför fönstret just nu. På universitet sitter vi i seminarium där vikten av att kunna nyansera samhällsbilder ständigt är på tapeten. Om hur oerhört viktigt…

PRENUMERERA

Få nya blogginlägg annonserade direkt i din inkorg