Annas egen historia

”När det var dags för det gymnasiala projektarbetet vid musikalartistutbildningen på Kulturama i Stockholm, valde de flesta av mina klasskamrater att fördjupa sig i den givna konstens olika genrer – medan jag själv valde att skriva en bok, om kroppen.

”Själens spegel” döpte jag den till och själva researchen och underlaget till mina texter bottnade i den utbildning till Personlig tränare och Instruktör som jag valde att gå vid sidan av skolan.

För mig var det självklart, men många undrade varför just JAG, som älskade scenkonsten så djupt, inte tog tillfället i akt att till exempel skriva musik eller koreografera.

Men fascinationen för vårt mänskliga väsen har ingen botten hos mig. Och har så heller aldrig haft. För mig är levande kroppar ett av de mest häpnadsväckande stycke konst som någonsin skapats här. Det är så jag ser det och därför har jag heller aldrig kunnat ”välja” enbart en specifik väg att vandra på.

Jag har sedan Själens spegel skrevs, studerat musik vid både folkhögskola och musikhögskola. Jag har även fördjupat mig inom danskonsten och utbildat mig till danslärare med inriktning mot gymnasiet vid Universitetet. Parallellt har jag studerat både neuropsykologi och alternativ medicin. För mig vandrar god hälsa och kreativa uttrycksformer alltid sida vid sida.

Dessa två binds i sin tur samman av mitt bottenlösa intresse för historia. Min ständiga jakt på orsaker till pågående symptom – såväl i kroppen som i vårt samhälle, driver mig framåt i tidvis alldeles för hög fart. Men jag är helt enkelt inte gjort för att motstå den eufori som insikten av roten till problemen, sanningen bakom lögnen och solen bakom molnen kan frigöra.

Efter att i ett antal år ha arbetat inom showbiz som artist, luftakrobat och med tiden även inom produktionsteam och verksamhetsutveckling, både i Sverige och utomlands, var det dags att ta det steg jag sedan barnsben sett framför mig;

Det var dags att kliva in i mitt eget ljus och öppna upp portarna till mitt innersta. Där de gåvor jag fötts med fanns gömda, allt jag helt enkelt tidigare inte haft mod att bjuda omvärlden på. 

Musiken, texterna, tidens sagor och solokarriären.

© Marcel Köppe by www.marcelkoeppe.se

Sedan dess har jag släppt två EP:s och ett fullängdsalbum med min musik, vilket jag hade lyckan att turnéra med i Sverige under 2019. Parallellt med detta verkar jag som grundare och koordinator för den kvinnohistoriska manifestationsrörelsen Nordic Noise Movement #NNM2020, i syftet att läka och iordningställa vår nordiska historia. 

Idag innehåller den nämligen stora glapp, då den största rättsskandalen som kvinnan någonsin fått uppleva i vårt land, knappt nämns i historieböckerna. I arbetet för en ljusare och friskare värld behöver vi på djupet vara medvetna om vart vi har varit, för att veta vart vi ska härnäst. Det finns inga andra genvägar kvar att vandra och vi har längre inte tid för att hamna på villovägar.

Mitt terapeutiska arbete som själavårdare via Sofiainstitutet, springer likt min konst ur naturfolkens uråldriga, metafysiska övertygelser – om att allt, precis allt består av energi.

Lär vi oss att läsa energins universella lagar och språk, kan definitivt mirakler ske i våra liv, varje dag om vi så önskar.

Gör vi det vi älskar – så blir vi friska.

All min Kärlek,

Anna

Artist, katalysator & Själavårdare