ÄKTA ÄLVOR LÄMNAR INGA SPÅR

En levande vernissage – Liveinstallationer i samarbete med Sinnenas Ateljé

Produktionen finns tillgänglig som beställningsvara för gårdsbutiker och handelsträdgårdar fr.om hösten 2017.

Kulning – HELLE THUN

Bitter höstdag utanför Musikhögskolan, 2011.

Slumpen. Två konstnärliga tankar sammansmälter och över några koppar kaffe och fotograf Emma Ljungbergs outömliga kakburkar, växer visionen om en upplevelseproduktion fram.

En produkt, baserad på tankarna kring en efterlängtad hyllning till – och som en påminnelse om – kraften vi alla dagligen vilar i, utan att reflektera obemärkt mycket över. All den skönhet och oförklarliga vibration naturen i vår karga nord för alltid berikat människolivet med.

396720_234183253332502_970542000_n

Att empatin och den känslomässiga närheten till vår jordiska moder smärtsamt klingar av, undgår väl knappast någon längre. Ett bitterljuvt faktum, inte minst speglat av den nordiska mytologiska vis -och sagoskatten. Ett verbalt smyckeskrin som idag står och skäms i skuggan av det materialistiska, högaccelererande cybersamhälle vi själva skapat. Detta kom att bli vårt grundläggande citament och den röda tråd som sedan löpte genom hela processen. 

Vilds texter och poesi  kring ämnet utvecklades till Emma Ljungbergs fotografiska skisser. Resultatet blev sedan tillsammans med Sinnenas Ateljé – den grundläggande ramen för två ljudkonstnärers och fyra dansares improvisatoriska uttryck och live-installation.

Verkets namn kom till långt före de två konstnärliga visonerna möttes. En elvaårings sanningar kring älvornas funktion och existens i skogen.

Äkta älvor lämnar inga spår.